Kapelmeester

 
Michel Rosenquist
De Rotterdam Oost Band staat sinds september 2007 onder leiding van kapelmeester Michel Rosenquist. Michel is een 4e-generatie heilssoldaat en kreeg zijn eerste muzikale vorming in het muziekkorps van Rotterdam Noord dat toen onder leiding van zijn vader stond. Van 1990 tot 2008 is Michel lid geweest van het Regionale Jeugd Band van het Leger des Heils, waarbij hij de laatste 8 jaar tevens kapelmeester was. Naast zijn lidmaatschap van het RJB is hij in 1996 lid geworden van het Stafmuziekkorps als baritonspeler en is hierna opgeklommen tot principal Euphonium en solist van de Amsterdam Staff Band. Na diverse jaren als instructeur verbonden te zijn geweest aan School of Performing Arts (muziekkamp) is hij sinds 2011 Algemeen leider van dit kamp.
 
In het dagelijks leven werkt Michel bij het Leger des Heils. Hij is getrouwd met Linda en samen hebben ze een zoon, Armin.
 
In de band sinds: Sinds 1988
Favoriet muziekstuk: Dat zijn er meer dan één, Resurgam, My Strength My Tower, In the love of Jesus (R.Steadman-Allen en van Kenneth Downie), Divine communion. Natuurlijk heb ik als euphonist ook een paar favorieten, te denken valt aan de solo’s Euphony, Lament, Comfort my people.
Favoriete componist: Deze moet ik splitsen in oude generatie componisten en nieuwe generatie componisten. Van de oude generatie zijn dat Eric Ball, Leslie Condon, Dean Goffin. Componisten en arrangeurs van deze tijd zijn Kenneth Downie, Robert Redhead, Martin Cordner. Daarnaast geniet ik van verfrissende arrangementen van talenten zoals Andrew Wainwright, Sam Creamer, Ruben Schmidt en anderen.
Favoriet Bijbelgedeelte: Johannes 4 vers 12: Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden.
Hobby: Muziek, Zaalvoetbal, Hardlopen, lezen.
Beroep: Manager Customer Contact Center
Andere interessante dingen: Getrouwd met Linda, samen hebben we een zoon Armin.